Wij zijn in november 2019 gevraagd om me te ontwikkelen aan het CRM en CMS wat bestaat uit één a

Oxfil.com is een zelfontwikkeld platform met een uitgebreide database van industriële filters en hulpmiddelen. Op de B2B website vind je vrijwel altijd een geschikt Oxfil alternatief doordat je kunt zoeken op meer dan 1200 merken, ruim 82.000 verwijzingen en 5.381 toepassingen. 

In 2019 werd Inesta gevraagd om mee te ontwikkelen aan het Oxfil platform. Een platform dat bestond uit één applicatie waarin CRM en CMS samen kwamen. Waarbij gebruiksgemak niet alleen van belang was voor bezoekers van de webshop, maar ook de backend gebruiksvriendelijk dient te zijn voor medewerkers van Oxfil. De applicatie bestond op dat moment al vijf jaar en was door de jaren heen door verschillende partijen opgebouwd. Logischerwijs waren meerdere onderdelen verouderd geraakt. 

Voor Oxfil was het belangrijk een partij te vinden die mee kon denken over de processen in het bedrijf en die te vertalen naar goed werkende technische oplossingen. Nu het hele systeem weer up-to-date is en uitgebreid met een proces voor orderverwerking en voorraadbeheer, is het met recht een volwaardig ERP systeem te noemen. 

Samenwerking

In het begin was het voor beide partijen even zoeken naar een goede manier van samenwerken. In de issue tracker van Gitlab werken we prettig samen met Oxfil. Issues worden hierin aangemeld, samen uitgewerkt en bijgehouden. Zo hebben beide partijen te allen tijde een helder overzicht van de stand van zaken en is duidelijk wat er van wie wordt verwacht.