WordPress & Utrecht

WordPress staat centraal in ons werk. We gebruiken het daarom niet alleen voor de websites die we bouwen, maar ook helpen we met het verder ontwikkelen van het systeem. WordPress is immers open source, en dus kan iedereen, waar ook ter wereld, het platform vrij gebruiken. WordPress moet uiteraard up-to-date gehouden worden, wat afhankelijk is van WordPress-gebruikers en bedrijven die zich hier vrijwillig voor inzetten. Omdat de technologische vooruitgang van WordPress hoog bij ons in het vaandel staat, vinden we het belangrijk om iets terug te doen.

WordPress Community Utrecht

Zo zijn we mede-organisatioren van de WordCamp Utrecht. De WordCamp Utrecht is een tweedaags evenement waarbij verschillende lezingen over diverse thema’s omtrent WordPress gehouden worden. Daarnaast zijn er ook talks over meer algemene topics binnen het web- of businessdomein. Afgelopen jaar hadden bezoekers bijvoorbeeld de keuze uit:

– Het gebruik van WordPress voor beginnende eenmanszaken.
– Het effect van de AVG-wet* op bedrijven en maatregelen die ze moeten nemen.
– Het structureren van grote plugins middels OOP-principes.

Lezingen worden op ieder niveau en meestal in het Engels gegeven – de Wordcamp is dan ook zeer toegankelijk. Naast de WordCamp helpen we bij de organisatie van Meetups. Dat is een kleinere versie van de WordCamp, waarbij wij en andere liefhebbers eens per maand een avond in een café samenkomen. Hier geeft iemand dan een talk, of praten we elkaar eenvoudigweg bij.

Door het verspreiden en delen van WordPress-kennis hopen we meer mensen te motiveren om de grenzen van WordPress’ mogelijkheden te ontdekken. Als jij ook in contact wilt komen met mensen uit de WordPress Community Utrecht, of als je eens wilt langskomen op een van onze events, dan kun je de WordCamps en Meetups vinden in de WordPress Dashboard.

 

* Algemene Verordening Gegevensbescherming: de wet die 25 mei 2018 van kracht gaat om de privacy van internetgebruikers te beschermen.